%% This BibTeX bibliography file was created using BibDesk.
%% http://bibdesk.sourceforge.net/


%% Created for Matthias Schemmel at 2015-03-23 16:36:17 +0100 


%% Saved with string encoding Unicode (UTF-8) 



@book{collado_1606,
	Address = {Milan},
	Author = {Collado, Luys},
	Date-Added = {2015-03-23 15:34:23 +0000},
	Date-Modified = {2015-03-23 15:36:13 +0000},
	Publisher = {Bordoni},
	Title = {Prattica manuale dell’ artiglieria},
	Year = {1606}}

@book{collado_1592,
	Address = {Milan},
	Author = {Collado, Luys},
	Date-Added = {2015-03-23 15:32:38 +0000},
	Date-Modified = {2015-03-23 15:34:19 +0000},
	Publisher = {Poncio},
	Title = {Platica manual de artilleria},
	Year = {1592}}

@book{collado_1586,
	Address = {Venice},
	Author = {Collado, Luys},
	Date-Added = {2015-03-23 15:30:44 +0000},
	Date-Modified = {2015-03-23 15:32:34 +0000},
	Publisher = {Dusinelli},
	Title = {Practica manuale di arteglieria},
	Year = {1586}}

@book{agricola_1556,
	Author = {Agricola, Georgius},
	Title = {De re metallica},
	Url = {http://archimedes.mpiwg-berlin.mpg.de/cgi-bin/toc/toc.cgi?step=thumb&dir=agric_remet_001_la_1556},
	Year = {1556},
	Bdsk-Url-1 = {http://archimedes.mpiwg-berlin.mpg.de/cgi-bin/toc/toc.cgi?step=thumb&dir=agric_remet_001_la_1556}}

@book{alexander_1548,
	Author = {Alexander of Aphrodisias},
	Title = {Alexandri Aphrodisiensis maximi peripatetici, In quatuor libros meteorologicorum Aristotelis, commentatio lucidissima, Alexandro Piccolomineo},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/09EZ91ZK/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1548},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/09EZ91ZK/pageimg&viewMode=images}}

@book{anderson_1612,
	Author = {Anderson, Alexander},
	Title = {Apollonius redivivus},
	Year = {1612}}

@book{anderson_1615,
	Author = {Anderson, Alexander},
	Title = {Ad angularium sectionum analyticen theoremata},
	Url = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5746044t.r=anderson%2C+alexander.langEN},
	Year = {1615},
	Bdsk-Url-1 = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5746044t.r=anderson%2C+alexander.langEN}}

@book{apollonius_1566,
	Author = {Apollonius},
	Editor = {Commandino, Federico},
	Title = {Conicorum libri quattuor},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=rHs3p-fhCDcC&printsec=frontcover&dq=apollonii+pergaei&hl=en&ei=rSoITtq5AomX8QPYm43RDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=apollonii%20pergaei&f=false},
	Year = {1566},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=rHs3p-fhCDcC&printsec=frontcover&dq=apollonii+pergaei&hl=en&ei=rSoITtq5AomX8QPYm43RDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=apollonii%20pergaei&f=false}}

@book{archimedes_1558,
	Author = {Archimedes},
	Editor = {Commandino, Federico},
	Title = {Archimedis opera non nvlla a Federico Commandino Vrbinate nvper in Latinvm conversa, et commentariis illustrata},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/5A8873P2/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1558},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/5A8873P2/pageimg&viewMode=images}}

@book{benedetti_1585,
	Author = {Benedetti, Giambattista},
	Title = {Diversarum speculationum mathematicarum et physicarum liber},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuView?url=/mpiwg/online/permanent/library/163127KK&tocMode=concordance&viewMode=images&pn=5&start=1},
	Year = {1585},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuView?url=/mpiwg/online/permanent/library/163127KK&tocMode=concordance&viewMode=images&pn=5&start=1}}

@book{barozzi_1586,
	Author = {Barozzi, Francesco},
	Title = {Admirandum illud geometricum problema tredecim modis demonstratum},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/HSPF4FPB/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1586},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/HSPF4FPB/pageimg&viewMode=images}}

@book{blackwell_1609,
	Author = {Blackwell, George},
	Title = {Quaestio bipartita: cuius action prior archipresbyteri iusiurandum de fidelitate praestitum},
	Year = {1609}}

@book{boissard_1609,
	Author = {Boissard, Jean-Jacques},
	Title = {De divinatione et magicis præstigiis},
	Url = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-5299},
	Year = {1609},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-5299}}

@book{bombelli_1579,
	Author = {Bombelli, Rafael},
	Title = {L'algebra},
	Url = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-3918},
	Year = {1572, 1579},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-3918}}

@book{borough_1581,
	Author = {Borough, William},
	Note = {appended to Robert Norman, The new attractive},
	Title = {Discours of the variation of the cumpas},
	Year = {1581}}

@book{bourne_1587,
	Address = {London},
	Author = {Bourne, William},
	Date-Added = {2013-10-02 12:37:29 +0200},
	Date-Modified = {2013-10-02 12:50:08 +0200},
	Publisher = {Woodcocke},
	Title = {The Arte of Shooting in Great Ordnaunce},
	Year = {1587}}

@book{bunting_1590,
	Author = {Bünting, Heinrich},
	Title = {Chronologia, hoc est, omnium temporum et annorum series ex sacris Bibliis},
	Year = {1590}}

@book{capobianco_1598,
	Author = {Capo Bianco, Alessandro},
	Title = {Corono e palma militare di artegliera},
	Year = {1598, 1602}}

@book{cardano_1570a,
	Author = {Cardano, Girolamo},
	Title = {Opus novum … praeterea artis magnae … item de regula aliza liber},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/carda_propo_015_la_1570},
	Year = {1570},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/carda_propo_015_la_1570}}

@book{cardano_1570b,
	Author = {Cardano, Girolamo},
	Title = {Opus novum … praeterea artis magnae … item de regula aliza liber},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=XyRFAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=opus+novum&hl=en&ei=A0hrTu7oNIOh8QPzkuwv&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=opus%20novum&f=false},
	Year = {1570},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=XyRFAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=opus+novum&hl=en&ei=A0hrTu7oNIOh8QPzkuwv&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=opus%20novum&f=false}}

@book{clavius_1586,
	Author = {Clavius, Christopher},
	Title = {Theodosii Tripolitae sphaericorum libri iii … item eisudem C Clavii sinus, lineae tangentes et secantes, triangula rectilinea, atque sphaerica},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/library/YC97H42F&tocMode=thumbs&viewMode=images&pn=1},
	Year = {1586},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/library/YC97H42F&tocMode=thumbs&viewMode=images&pn=1}}

@book{clavius_1606,
	Author = {Clavius, Christopher},
	Title = {Geometria practica},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=http://content.mpiwg-berlin.mpg.de/mpiwg/online/permanent/library/FBVYV7EH/index.meta&mode=texttool&viewMode=images},
	Year = {1604, 1606},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=http://content.mpiwg-berlin.mpg.de/mpiwg/online/permanent/library/FBVYV7EH/index.meta&mode=texttool&viewMode=images}}

@book{clavius_1608,
	Author = {Clavius, Christopher},
	Title = {Algebra},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/DRZPT5ES/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1608},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/DRZPT5ES/pageimg&viewMode=images}}

@book{commandino_1565,
	Author = {Commandino, Federico},
	Title = {Liber de centro gravitatis solidorum},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/comma_centr_023_la_1565},
	Year = {1565},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/comma_centr_023_la_1565}}

@book{diophantus_1575,
	Author = {Diophantus},
	Title = {Rerum arithmeticarum libri sex},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/W770Y3H9/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1575},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/W770Y3H9/pageimg&viewMode=images}}

@book{euclid_1572,
	Author = {Euclid},
	Editor = {Commandino, Federico},
	Title = {Euclidis Elementorum libri XV},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/wihibe/content/titleinfo/3682153},
	Year = {1572},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/wihibe/content/titleinfo/3682153}}

@book{euclid_1574,
	Author = {Euclid},
	Editor = {Clavius, Christopher},
	Title = {Euclidis Elementorum libri XV; accesit XVI de solidorum regularium comparatione},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/2QTVUHDT/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1574},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/2QTVUHDT/pageimg&viewMode=images}}

@book{euclid_1607,
	Author = {Euclid},
	Editor = {Clavius, Christopher},
	Title = {Euclidis Elementorum libri XV; accesit XVI de solidorum regularium comparatione},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/2QTVUHDT/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1607},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/2QTVUHDT/pageimg&viewMode=images}}

@book{euclid_1908,
	Author = {Heath, Thomas Little},
	Publisher = {Cambridge University Press},
	Title = {The thirteen books of Euclid's Elements},
	Vols = {3},
	Year = {1908}}

@webpage{euclid_2002,
	Author = {Euclid},
	Editor = {David Joyce},
	Url = {http://aleph0.clarku.edu/~djoyce/java/elements/trip.html},
	Year = {2002},
	Bdsk-Url-1 = {http://aleph0.clarku.edu/~djoyce/java/elements/trip.html}}

@book{eutocius_1544,
	Author = {Eutocius of Ascalon},
	Note = {Eutocius begins at ECHO image 153},
	Title = {Eutocii Ascalonitae in Archimedis libros sphaera et cylindro, atque alios quosdam, Commentaria, nunc primum et Graece et Latine in lucem edita},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/USAMM9QK/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1544},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/USAMM9QK/pageimg&viewMode=images}}

@book{finck_1583,
	Author = {Finck, Thomas},
	Title = {Geometriae rotundi libri XIIII},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=uD5SAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=thomas+finck&source=bl&ots=6Z0LGE1wRr&sig=7IA4Ua4SwHmLSpJnF6pmMpgn_4Y&hl=en&sa=X&ei=AlxQUKraLpC20QXY-YDoBQ&redir_esc=y#v=onepage&q=thomas%20finck&f=false},
	Year = {1583},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=uD5SAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=thomas+finck&source=bl&ots=6Z0LGE1wRr&sig=7IA4Ua4SwHmLSpJnF6pmMpgn_4Y&hl=en&sa=X&ei=AlxQUKraLpC20QXY-YDoBQ&redir_esc=y#v=onepage&q=thomas%20finck&f=false}}

@book{flussas_1574,
	Author = {Flussas, Francis},
	Title = {Elementum decimumsextum, in Clavius},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/2QTVUHDT/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1574},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/2QTVUHDT/pageimg&viewMode=images}}

@book{frisius_1559,
	Author = {Frisius, Gemma},
	Title = {Arithmeticae practicae methodus facilis},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=I2NHL9PD4NYC&printsec=frontcover&dq=Frisius,+Gemma,+Arithmeticae+practicae&source=bl&ots=qwHQavuTy6&sig=FJzEGVvYnrVQHtzGylNQrrpfVjM&hl=en&sa=X&ei=tlxQUNW1Leew0QWvvYH4AQ&ved=0CE4Q6AEwBQ#v=onepage&q=Frisius%2C%20Gemma%2C%20Arithmeticae%20practicae&f=false},
	Year = {1559},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=I2NHL9PD4NYC&printsec=frontcover&dq=Frisius,+Gemma,+Arithmeticae+practicae&source=bl&ots=qwHQavuTy6&sig=FJzEGVvYnrVQHtzGylNQrrpfVjM&hl=en&sa=X&ei=tlxQUNW1Leew0QWvvYH4AQ&ved=0CE4Q6AEwBQ#v=onepage&q=Frisius%2C%20Gemma%2C%20Arithmeticae%20practicae&f=false}}

@book{frisius_1584,
	Author = {Frisius, Gemma},
	Title = {Cosmographia, sive descriptio universi orbis},
	Year = {1584}}

@book{gellius_1563,
	Author = {Gellius, Aulus},
	Title = {Noctes atticae},
	Url = {http://books.google.de/books?id=5MwPAAAAQAAJ&printsec=frontcover&dq=noctes+atticae&hl=en&sa=X&ei=2x_OT_PhOIjMswbPnpyACw&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false},
	Year = {1469, 1472, 1563},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.de/books?id=5MwPAAAAQAAJ&printsec=frontcover&dq=noctes+atticae&hl=en&sa=X&ei=2x_OT_PhOIjMswbPnpyACw&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false}}

@book{ghetaldi_1607,
	Author = {Ghetaldi, Marino},
	Title = {Apollonius redivivus},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=rKxAAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Ghetaldi,+Marino,+Apollonius+redivivus&source=bl&ots=ldq1AUCgw6&sig=TvNkfsBmw6csyx9y0QUzQM9aZ3o&hl=en&sa=X&ei=g15QUIi5FMLP0QXNroCgAw&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Ghetaldi%2C%20Marino%2C%20Apollonius%20redivivus&f=false},
	Year = {1607},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=rKxAAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Ghetaldi,+Marino,+Apollonius+redivivus&source=bl&ots=ldq1AUCgw6&sig=TvNkfsBmw6csyx9y0QUzQM9aZ3o&hl=en&sa=X&ei=g15QUIi5FMLP0QXNroCgAw&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Ghetaldi%2C%20Marino%2C%20Apollonius%20redivivus&f=false}}

@book{guidobaldi_1588,
	Author = {Guidobaldi del Monte},
	Title = {In duos Archimedis aequiponderantium libros paraphrasis scholijs illustrata},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?tocMode=thumbs&url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/monte_aeque_077_la_1588&viewMode=images},
	Year = {1588},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?tocMode=thumbs&url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/monte_aeque_077_la_1588&viewMode=images}}

@book{guidobaldi_1609,
	Author = {Guidobaldi del Monte},
	Title = {Problemata astronomica},
	Year = {1609}}

@book{hornmold_1611,
	Author = {Hornmold, Sebastian},
	Title = {Repertorium sententiarum, regularum, conclusionem, itemque axiomatum},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=AU1MAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Hornmold,+Sebastian,+Repertorium+sententiarum&source=bl&ots=Rf9EeRG0JU&sig=HD7HLcKefMiCoYtf1A0ENe9QIKo&hl=en&sa=X&ei=1F9QUMbeCurU0QWEoID4CA&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Hornmold%2C%20Sebastian%2C%20Repertorium%20sententiarum&f=false},
	Year = {1609,1611},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=AU1MAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Hornmold,+Sebastian,+Repertorium+sententiarum&source=bl&ots=Rf9EeRG0JU&sig=HD7HLcKefMiCoYtf1A0ENe9QIKo&hl=en&sa=X&ei=1F9QUMbeCurU0QWEoID4CA&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Hornmold%2C%20Sebastian%2C%20Repertorium%20sententiarum&f=false}}

@book{kepler_1609,
	Author = {Kepler, Johannes},
	Title = {Astronomia nova},
	Url = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-558},
	Year = {1609},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-558}}

@book{kepler_1615,
	Author = {Kepler, Johannes},
	Title = {Eclogae chronicae},
	Year = {1615}}

@book{lansberg_1591,
	Author = {Lansberg, Johan Philip},
	Title = {Triangulorum geometriae libri quatuor},
	Year = {1591}}

@book{lefevre_1503,
	Author = {Lefèvre d'Étaples, Jacques},
	Title = {Epitome, compendiosaque introductio in libros arithmeticos diui Severini Boetij: adiecto familiari commentario dilucidata},
	Url = {http://www.bvh.univ-tours.fr/Consult/index.asp?numfiche=523},
	Year = {1503, 1510, 1522},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.bvh.univ-tours.fr/Consult/index.asp?numfiche=523}}

@book{magini_1583,
	Author = {Magini, Giovanni Antonio},
	Title = {Ephemerides coelestum motuum},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=JVLC5xSXgb8C&printsec=frontcover&dq=Magini,+Giovanni+Antonio,+Ephemerides&source=bl&ots=ZB-weJqAi-&sig=sI-zS2B6Dyts_8a2pDARNfdkTEk&hl=en&sa=X&ei=PGVQUOiHD6Sm0QWD9YHQDw&redir_esc=y#v=onepage&q=Magini%2C%20Giovanni%20Antonio%2C%20Ephemerides&f=false},
	Year = {1583, 1599, 1608},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=JVLC5xSXgb8C&printsec=frontcover&dq=Magini,+Giovanni+Antonio,+Ephemerides&source=bl&ots=ZB-weJqAi-&sig=sI-zS2B6Dyts_8a2pDARNfdkTEk&hl=en&sa=X&ei=PGVQUOiHD6Sm0QWD9YHQDw&redir_esc=y#v=onepage&q=Magini%2C%20Giovanni%20Antonio%2C%20Ephemerides&f=false}}

@book{marlow,
	Author = {Marlow, Edmund},
	Title = {Ars naupegica}}

@book{maurolico_1575,
	Author = {Maurolico, Francesco},
	Title = {Arithmeticorum libri duo in Opuscula mathematica},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/library/XFWC6D23/pageimg&viewMode=images&pn=1&mode=imagepath},
	Year = {1575},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/library/XFWC6D23/pageimg&viewMode=images&pn=1&mode=imagepath}}

@book{menelaus_1588,
	Author = {Menelaus},
	Editor = {Maurolico, Francesco},
	Title = {Menelai sphaericorvm libri III},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuView?url=/mpiwg/online/permanent/library/5A8873P2/pageimg&start=481&viewMode=images&pn=483&mode=imagepath},
	Year = {1588},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuView?url=/mpiwg/online/permanent/library/5A8873P2/pageimg&start=481&viewMode=images&pn=483&mode=imagepath}}

@book{mulerius_1611,
	Author = {Mulerius, Nicolaus},
	Title = {Tabulae Frisicae lunae-solares quadruplices},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=zhPV2cIFDOwC&printsec=frontcover&dq=Mulerius,+Nicolaus,+Tabulae+Frisicae&source=bl&ots=aXF8yUiKDI&sig=uhdQJEt4yqwRaUH_FKY522Ue7J4&hl=en&sa=X&ei=tGZQUOHdI8Wf0QX03oDYBQ&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Mulerius%2C%20Nicolaus%2C%20Tabulae%20Frisicae&f=false},
	Year = {1611},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=zhPV2cIFDOwC&printsec=frontcover&dq=Mulerius,+Nicolaus,+Tabulae+Frisicae&source=bl&ots=aXF8yUiKDI&sig=uhdQJEt4yqwRaUH_FKY522Ue7J4&hl=en&sa=X&ei=tGZQUOHdI8Wf0QX03oDYBQ&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Mulerius%2C%20Nicolaus%2C%20Tabulae%20Frisicae&f=false}}

@book{napier_1614,
	Author = {Napier, John},
	Title = {Mirifici logarithmorum canonis descriptio},
	Url = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5832824j.r=Napier%2C+John%2C+Mirifici+logarithmorum+canonis+descriptio.langEN},
	Year = {1614},
	Bdsk-Url-1 = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5832824j.r=Napier%2C+John%2C+Mirifici+logarithmorum+canonis+descriptio.langEN}}

@book{norman_1581,
	Author = {Norman, Robert},
	Title = {The new attractive contaiyning a short discourse of the magnes or lodestone},
	Year = {1581, 1585, 1592, 1596, 1614}}

@book{pappus_1588,
	Author = {Pappus},
	Editor = {Commandino, Federico},
	Title = {Mathematicae collectiones},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=v-9CAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=commandino+mathematicae+collectiones&hl=en&ei=wNZ0Tt3KKcio8QPLmYneDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=commandino%20mathematicae%20collectiones&f=false},
	Year = {1588},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=v-9CAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=commandino+mathematicae+collectiones&hl=en&ei=wNZ0Tt3KKcio8QPLmYneDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=commandino%20mathematicae%20collectiones&f=false}}

@book{philoponus_1546,
	Author = {Philoponus, Johannes},
	Note = {ECHO internal only},
	Title = {Ioannis Grammatici cognomento Philoponi Ervditis, sima commentaria in primos quatuor Aristotelis de naturali auscultatione libros. Nunc primum e Græco in Latinum fideliter translata Gvilelmo Dorotheo Veneto theologo interprete},
	Year = {1546}}

@book{piccolomini_1548,
	Author = {Piccolomini, Alessandro},
	Title = {Alexandri Aphrodisiensis maximi peripatetici, In quatuor libros meteorologicorum Aristotelis, commentatio lucidissima, Alexandro Piccolomineo},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/09EZ91ZK/pageimg&viewMode=images},
	Year = {1548},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/09EZ91ZK/pageimg&viewMode=images}}

@book{pitiscus_1595,
	Author = {Pitiscus, Barholomaeus},
	Title = {Trigonometria, sive de solutione triangulorum},
	Year = {1595}}

@book{porta_1593,
	Address = {Naples},
	Author = {della Porta, Giambattista},
	Title = {De refractione optices parte},
	Year = 1593}

@book{porta_1609,
	Author = {della Porta, Giambattista},
	Title = {De aeris transmutationibus},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=baI_AAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Giambattista,+De+aeris+transmutationibus&source=bl&ots=ZALEbWKb9Z&sig=ELnEjXBRH9X2MeK9hhHdGWntcWo&hl=en&sa=X&ei=mmlQUMqeOcfH0QXln4HwAQ&ved=0CDYQ6AEwAQ#v=onepage&q=Giambattista%2C%20De%20aeris%20transmutationibus&f=false},
	Year = {1609, 1614},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=baI_AAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Giambattista,+De+aeris+transmutationibus&source=bl&ots=ZALEbWKb9Z&sig=ELnEjXBRH9X2MeK9hhHdGWntcWo&hl=en&sa=X&ei=mmlQUMqeOcfH0QXln4HwAQ&ved=0CDYQ6AEwAQ#v=onepage&q=Giambattista%2C%20De%20aeris%20transmutationibus&f=false}}

@book{praetorius_1598,
	Author = {Praetorius (Richter), Johannes},
	Title = {Problema, quod iubet ex quatuor rectis lineis datis quadrilaterum fieri, quod sit in circulo},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=vUJSAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Problema,+quod+iubet+ex+quatuor&source=bl&ots=HFdfJfnMWU&sig=8k8tM7ZVjMlNCsWAem3dwWAOUD4&hl=en&sa=X&ei=lmpQUL7sG8jT0QXM1YCoCg&ved=0CDEQ6AEwAA#v=onepage&q=Problema%2C%20quod%20iubet%20ex%20quatuor&f=false},
	Year = {1598},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=vUJSAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Problema,+quod+iubet+ex+quatuor&source=bl&ots=HFdfJfnMWU&sig=8k8tM7ZVjMlNCsWAem3dwWAOUD4&hl=en&sa=X&ei=lmpQUL7sG8jT0QXM1YCoCg&ved=0CDEQ6AEwAA#v=onepage&q=Problema%2C%20quod%20iubet%20ex%20quatuor&f=false}}

@book{ptolemy_1558,
	Author = {Ptolemy},
	Date-Modified = {2013-10-02 12:36:24 +0200},
	Editor = {Commandino, Federico},
	Title = {Ptolemaei planisphaerium},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=4zs8AAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=commandino&hl=en&ei=7X1rTo6VC8278gPLg5xC&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=commandino&f=false},
	Year = {1558},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=4zs8AAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=commandino&hl=en&ei=7X1rTo6VC8278gPLg5xC&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=commandino&f=false}}

@book{purchas_1625,
	Author = {Purchas, Samuel},
	Page = {444},
	Title = {Hakluytus Posthumus or Purchas his pilgrimes, contayning a history of the world in sea voyages and lande travells, by Englishmen},
	Url = {http://archive.org/details/hakluytusposthum04purcuoft},
	Vol = {i},
	Year = {1625},
	Bdsk-Url-1 = {http://archive.org/details/hakluytusposthum04purcuoft}}

@book{ramus_1569,
	Author = {de la Ramée, Pierre},
	Title = {Scholarum mathematicarum libri unus et triginta},
	Url = {http://docnum.u-strasbg.fr/cdm4/document.php?CISOROOT=/coll7&CISOPTR=41376},
	Year = {1569},
	Bdsk-Url-1 = {http://docnum.u-strasbg.fr/cdm4/document.php?CISOROOT=/coll7&CISOPTR=41376}}

@book{regiomontanus_1533,
	Author = {Regiomontanus},
	Title = {De triangulis omnimodis},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/KR7R1SZG/pageimg&viewMode=images},
	Year = {[1464], 1533, 1561},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/KR7R1SZG/pageimg&viewMode=images}}

@book{reinhold_1551,
	Author = {Reinhold, Erasmus},
	Title = {Prutenicae tabulae coelestum motuum},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=6NnUKv3eihEC&printsec=frontcover&dq=Reinhold,+Erasmus,+Prutenicae+tabulae&source=bl&ots=PjQTpiR_Oe&sig=g1CMO2S5sUxtXvE5MWqGHd6Iiu0&hl=en&sa=X&ei=sGxQULnfMKSs0QWDpYGgBA&ved=0CDIQ6AEwAA#v=onepage&q=Reinhold%2C%20Erasmus%2C%20Prutenicae%20tabulae&f=false},
	Year = {1551, 1562, 1571, 1585},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=6NnUKv3eihEC&printsec=frontcover&dq=Reinhold,+Erasmus,+Prutenicae+tabulae&source=bl&ots=PjQTpiR_Oe&sig=g1CMO2S5sUxtXvE5MWqGHd6Iiu0&hl=en&sa=X&ei=sGxQULnfMKSs0QWDpYGgBA&ved=0CDIQ6AEwAA#v=onepage&q=Reinhold%2C%20Erasmus%2C%20Prutenicae%20tabulae&f=false}}

@book{rheticus_1596,
	Author = {Rheticus, Georg Joachim},
	Title = {Opus palatinum de triangulis},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/titleinfo/2663301?lang=en},
	Year = {1596},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/titleinfo/2663301?lang=en}}

@book{salignac_1574,
	Author = {Salignac, Bernard},
	Title = {Mesolabii expositio},
	Url = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k58537153.r=Salignacus.langEN},
	Year = {1574},
	Bdsk-Url-1 = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k58537153.r=Salignacus.langEN}}

@book{salignac_1575,
	Author = {Salignac, Bernard},
	Title = {Tractatus arithmetici partium et alligationis},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=XD9SAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Tractatus+arithmetici+partium+et+alligationis&source=bl&ots=kkCOXPC8dj&sig=udv6Q1jcSGG5qHELQ2XfYR6r4Pw&hl=en&sa=X&ei=0XBQUKyAPMKt0QXwzYGYDg&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Tractatus%20arithmetici%20partium%20et%20alligationis&f=false},
	Year = {1575},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=XD9SAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Tractatus+arithmetici+partium+et+alligationis&source=bl&ots=kkCOXPC8dj&sig=udv6Q1jcSGG5qHELQ2XfYR6r4Pw&hl=en&sa=X&ei=0XBQUKyAPMKt0QXwzYGYDg&ved=0CDAQ6AEwAA#v=onepage&q=Tractatus%20arithmetici%20partium%20et%20alligationis&f=false}}

@book{salignac_1580,
	Author = {Salignac, Bernard},
	Title = {Arithmeticae libri duo et algebrae totidem},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=UD9SAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Arithmeticae+libri+duo+et+algebrae+totidem&source=bl&ots=fXWtvNOY-C&sig=N7XENAwyPYlEtPawgfdrOG1S9bw&hl=en&sa=X&ei=cHBQUO_fK7GV0QX_qYCgAg&sqi=2&ved=0CDYQ6AEwAQ#v=onepage&q=Arithmeticae%20libri%20duo%20et%20algebrae%20totidem&f=false},
	Year = {1580, 1593},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=UD9SAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Arithmeticae+libri+duo+et+algebrae+totidem&source=bl&ots=fXWtvNOY-C&sig=N7XENAwyPYlEtPawgfdrOG1S9bw&hl=en&sa=X&ei=cHBQUO_fK7GV0QX_qYCgAg&sqi=2&ved=0CDYQ6AEwAQ#v=onepage&q=Arithmeticae%20libri%20duo%20et%20algebrae%20totidem&f=false}}

@book{saxton_1579,
	Author = {Saxton, Christopher},
	Title = {Maps of the counties of England and Wales},
	Url = {http://special.lib.gla.ac.uk/exhibns/month/june2002.html},
	Year = {1579},
	Bdsk-Url-1 = {http://special.lib.gla.ac.uk/exhibns/month/june2002.html}}

@book{scaliger_1609,
	Author = {Scaliger, Julius Caesar},
	Title = {De causis linguae Latinae libri tredecim},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=H5pEAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Scaliger,+Julius+Caesar,+De+causis+linguae+Latinae+libri+tredecim&source=bl&ots=VihNLKvv_G&sig=YGEteVJ0QhrHGd-W0hbPbH5t2zI&hl=en&sa=X&ei=B3FQUIeRDei30QWf9YGQBA&ved=0CEoQ6AEwBA#v=onepage&q&f=false},
	Year = {1609},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=H5pEAAAAcAAJ&printsec=frontcover&dq=Scaliger,+Julius+Caesar,+De+causis+linguae+Latinae+libri+tredecim&source=bl&ots=VihNLKvv_G&sig=YGEteVJ0QhrHGd-W0hbPbH5t2zI&hl=en&sa=X&ei=B3FQUIeRDei30QWf9YGQBA&ved=0CEoQ6AEwBA#v=onepage&q&f=false}}

@book{scheunemann_1613,
	Author = {Scheunemann, Henning},
	Title = {Hydromantia paracelsica, hoc est, discursus philosophicus de novo fonte in Saxonia Electorali circa oppidum Annebrgam reperto, olim S Annae fons dicto},
	Year = {1613}}

@book{simplicius_1551,
	Author = {Simplicius},
	Title = {Simplicii commentarii in octo Aristoteles Physicae ausculationis libros cum ipso Aristotelis contextu},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?pn=1&ws=1&start=1&viewMode=images&mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/8S605Z1D/pageimg},
	Year = {1551},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?pn=1&ws=1&start=1&viewMode=images&mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/8S605Z1D/pageimg}}

@book{snellr_1594,
	Author = {Snell, Rudolph},
	Title = {Partitiones physicæ, methodi Ramæ legibus informatæ},
	Year = {1594}}

@book{snellw_1608,
	Author = {Snell, Willebrord},
	Title = {Apollonius Batavus seu exsuscitata Apollonii Pergaei geometria},
	Url = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-4352},
	Year = {1608},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/doi/10.3931/e-rara-4352}}

@book{stapulensis_1503,
	Author = {Stapulensis, Iacobus Faber},
	Note = {see d'Etaples},
	Title = {Epitome compendiosaque introductio in libros arithmeticos diui Severnini Boetij},
	Year = {1503}}

@book{stevin_1585a,
	Author = {Stevin, Simon},
	Title = {L'arithmétique … aussi l'algebre},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=1dU5AAAAcAAJ&pg=RA1-PA204&dq=L’arithmetique+pratique+stevin&hl=en&ei=AG5uTumnNsS78gO32L08&sa=X&oi=book_result&ct=book-preview-link&redir_esc=y#v=onepage&q=L’arithmetique%20pratique%20stevin&f=false},
	Year = {1585},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=1dU5AAAAcAAJ&pg=RA1-PA204&dq=L%E2%80%99arithmetique+pratique+stevin&hl=en&ei=AG5uTumnNsS78gO32L08&sa=X&oi=book_result&ct=book-preview-link&redir_esc=y#v=onepage&q=L%E2%80%99arithmetique%20pratique%20stevin&f=false}}

@book{stevin_1585b,
	Author = {Stevin, Simon},
	Title = {L'arithmetique pratique},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=1dU5AAAAcAAJ&pg=RA1-PA204&dq=L’arithmetique+pratique+stevin&hl=en&ei=AG5uTumnNsS78gO32L08&sa=X&oi=book_result&ct=book-preview-link&redir_esc=y#v=onepage&q=L’arithmetique%20pratique%20stevin&f=false},
	Year = {1585},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=1dU5AAAAcAAJ&pg=RA1-PA204&dq=L%E2%80%99arithmetique+pratique+stevin&hl=en&ei=AG5uTumnNsS78gO32L08&sa=X&oi=book_result&ct=book-preview-link&redir_esc=y#v=onepage&q=L%E2%80%99arithmetique%20pratique%20stevin&f=false}}

@book{stifel_1544,
	Author = {Stifel, Michael},
	Title = {Arithmetica integra},
	Url = {http://books.google.com/books?id=fndPsRv08R0C&printsec=frontcover&dq=stifel+arithmetica+integra&hl=en&ei=H3mrTJniIdOQjAeX-YzKBw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCUQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false},
	Year = {1544},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.com/books?id=fndPsRv08R0C&printsec=frontcover&dq=stifel+arithmetica+integra&hl=en&ei=H3mrTJniIdOQjAeX-YzKBw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCUQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false}}

@book{theodosius_1558,
	Author = {Theodosius of Bithynia},
	Editor = {Maurolico, Francesco},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuView?url=/mpiwg/online/permanent/library/5A8873P2/pageimg&start=481&viewMode=images&pn=483&mode=imagepath},
	Year = {1558},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuView?url=/mpiwg/online/permanent/library/5A8873P2/pageimg&start=481&viewMode=images&pn=483&mode=imagepath}}

@book{thomas_1509,
	Author = {Thomas, Alvarus},
	Title = {Liber de triplici motu},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/library/YHKVZ7B4},
	Year = {1509},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?url=/mpiwg/online/permanent/library/YHKVZ7B4}}

@book{tornius_1494,
	Author = {Tornius, Bernardus},
	Title = {`Bernardi Tornij Florentini medici ac philosophi in capitulum de motu locali Hentisberi quædam annotata incipiunt', in William Heytesbury, De sensu composito et diviso, 1494, 73v--77v},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?tocMode=thumbs&start=1&viewMode=images&ws=3&url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/heyte_sensu_511_la_1494&pn=2},
	Year = {1494},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?tocMode=thumbs&start=1&viewMode=images&ws=3&url=/mpiwg/online/permanent/archimedes/heyte_sensu_511_la_1494&pn=2}}

@book{viete_1591,
	Address = {Tours},
	Author = {François Viète},
	Title = {Isagoge in artem analyticam},
	Url = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k108865t},
	Year = {1591},
	Bdsk-Url-1 = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k108865t}}

@book{viete_1593a,
	Author = {Viète, François},
	Title = {Zeteticorum libri quinque, Tours},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759779},
	Year = {1591 or 1593},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759779}}

@book{viete_1593b,
	Address = {Tours},
	Author = {Viète, François},
	Title = {Effectionum geometricarum canonica recensio},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759788},
	Year = {1593},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759788}}

@book{viete_1593c,
	Address = {Tours},
	Author = {Viète, François},
	Title = {Supplementum geometriae},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759790},
	Year = {1593},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759790}}

@book{viete_1593d,
	Address = {Tours},
	Author = {Viète, François},
	Title = {Variorum de rebus mathematicis responsorum Liber VIII},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759801},
	Year = {1593},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759801}}

@book{viete_1595a,
	Address = {Paris},
	Author = {Viète, François},
	Title = {Responsum ad problema quod omnibus mathematicis totius orbis proposuit Adrianus Romanus},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759796},
	Year = {1595},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759796}}

@book{viete_1595b,
	Address = {Paris},
	Author = {Viete, Francois},
	Title = {Pseudo-mesolabum},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2684128},
	Year = {1595},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2684128}}

@book{viete_1600a,
	Address = {Paris},
	Author = {Viète, François},
	Title = {Apollonius gallus},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759799},
	Year = {1600},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759799}}

@book{viete_1600b,
	Address = {Paris},
	Author = {Viète, François},
	Title = {De numerosa potestatum ad exegesin resolutione},
	Url = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759786},
	Year = {1600},
	Bdsk-Url-1 = {http://www.e-rara.ch/zut/content/pageview/2759786}}

@book{viete_1609,
	Author = {Viète, François},
	Title = {Varia opera mathematica},
	Year = {1609}}

@book{viete_1615,
	Address = {Paris},
	Author = {Viète, François},
	Title = {De aequationum recognitione et emendatione tractatus duo},
	Url = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5626151h.r=viète.langEN},
	Year = {1615},
	Bdsk-Url-1 = {http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5626151h.r=vi%C3%A8te.langEN}}

@book{viete_1646,
	Address = {Leyden},
	Author = {Viète, François},
	Title = {Opera mathematica},
	Url = {http://books.google.co.uk/books?id=fTze9nSv0ucC&printsec=frontcover&dq=viete+opera+mathematica+1646&hl=en&sa=X&ei=azR-UpWpEpCUhQec4oCoCg&ved=0CDEQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false},
	Year = {1646},
	Bdsk-Url-1 = {http://books.google.co.uk/books?id=fTze9nSv0ucC&printsec=frontcover&dq=viete+opera+mathematica+1646&hl=en&sa=X&ei=azR-UpWpEpCUhQec4oCoCg&ved=0CDEQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false}}

@book{witelo_1572,
	Author = {Witelo},
	Title = {Opticae},
	Url = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/H8QSKVP5/pageimg},
	Year = {1572},
	Bdsk-Url-1 = {http://echo.mpiwg-berlin.mpg.de/ECHOdocuViewfull?mode=imagepath&url=/mpiwg/online/permanent/library/H8QSKVP5/pageimg}}
